20150219_122000.jpg

 

Tänään oli hyvä päivä leipoa! 2 banaania oli jo niin tummuneina ja päätin hyödyntää ne. Tein Masaliisa ohjeen mukaan pohjan johon lisäsin banaanit.

Pohja:

3 kananmunaa

2 kkp sokeria (kuppina itse käytän teeman pientä kahvimukia)

1 kkp maitoa

3 kkp vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

150 g sulatettua margariinia

2 muussattua banaania

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Lisää maito, margariinisula ja muussatut banaanit. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle vuoalle/pellille. Paista 200 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä.

 

20150219_113644.jpg

 

Pohja menossa uuniin..

 

20150219_120139.jpg

 

..ja uunista tulleena..

 

20150219_121942.jpg

 

Pinnalle:

250 g tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

5 rkl vettä

4 rkl margariinisulaa

Pähkinöitä rouhittuna (itse murskasin pintaan cashewpähkinöitä ja manteleita)

Sulata margariini ja kaada tomusokerin ja vaniljasokerin joukkoon. Sekoita ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle heti pähkinärouheet.

 

20150219_123248.jpg

 

Anna täytteen hyytyä ja leikkaa paloiksi.

 

20150219_123216.jpg

 

20150219_123226.jpg